Поблизу Зарічного почали розкрадати колію, по якій їздила "Кукушка"



На офіційному Інтернет-представництві Президента України оприлюднили електронну петицію, що має на меті врятувати від закриття найдовшу в Європі вузькоколійку «Антонівка – Зарічне».

Відповідний документ розмістили 10 лютого. Ініціював петицію Кульчинский Микола Георгійович. Небайдужі до подальшої долі «поліського трамвая» мають 88 днів, аби зібрати 25 000 підписів.

За інформацією Район.Вараш, станом на 09:00 12 лютого петицію підтримали 389 підписантів.

«Закликаємо припинити дії «Укрзалізниці» з фактичного знищення найдовшої вузькоколійної залізниці в Європі протяжністю 106 кілометрів. Це залізниця «Антонівка – Зарічне», яка пролягає через мальовничі території озерного краю Полісся в північних районах Рівненської області. Залізниця, яка в народі з любов’ю називається «Кукушка», а також «Поїздо́к», «Поліська вузькоколійка», «Трансполіська магістраль».

Рух колійного транспорту тут зупинено з березня 2020 року у зв’язку з карантином. Нині «Укрзалізниця» відмовляється його відновлювати й здійснює свідомі кроки для прямого знищення цього унікального інфраструктурного об'єкта, який має величезне історико-культурне та господарське значення, а також суспільно-економічний, гуманітарний та туристичний потенціал.

Згідно з офіційними заявами «Укрзалізниці» збитки «Поліської вузькоколійки» склали за минулий рік 16 мільйонів гривень. Її утримання для цього багатющого відомства із непомірними заробітними платами топ керівників, як вони заявляють, є – нерентабельним.

Однак, пасажирські перевезення на залізниці всюди у світі є нерентабельними, а вузькоколійка «Антонівка – Зарічне» є унікальним інфраструктурним об’єктом, значення якого для Полісся та України в цілому переоцінити просто неможливо.

"Вимагаємо від керівництва держави – ухвалити низку невідкладних рішень, які б змусили «Укрзалізницю» відновити повноцінну та ритмічну роботу вузькоколійної залізниці «Антонівка – Зарічне» та її підтримку у належному стані", – йдеться у тексті петиції.

Відомо, що з першого грудня, коли входить у дію Наказ "Укрзалізниці", вивільнені/переведені на інше місце роботи/звільнені згідно з заявами: машиністи депо Антонівка у повному складі, начальники та чергові станцій Антонівка, Володимирець, Біла, Зарічне, обхідники колій 2/3 складу, провідниці. Натомість лишаються лише сторожі з їх бригадиром.

Ще не встигло остаточно припинити діяльність депо "Антонівка", як уже  почали розкрадати  колії поблизу Зарічного. Проте працівникам дільниці вдалося зашкодити зловмисникам-мародерам та відновити полотно. Чи не повториться таке у будь-який момент знову на протяжності 106 кілометрів вузькоколійки?

Цілком імовірно - адже "ламати- не будувати", а ще "не своє - не  шкода".



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW