Заготівля новорічних ялинок на Кіровоградщині



На Кіровоградщині розпочалась заготівля новорічних ялин. Робота проводиться державними лісогосподарськими підприємствами. Шкода довкіллю та лісовим насадженням при цьому не завдається. Повідомляє прес-служба Кіровоградського ОУЛМГ.

Новорічні дерева вирощують на спеціальних промислових плантаціях. В області зростає 616 тисяч штук сосни кримської та звичайної і ялини звичайної. 31,3 тисячі штук новорічних дерев лісгоспи готові реалізувати нинішньої зими, включаючи новорічні деревця, які придбаватимуть оптові покупці. Станом на 29 листопада споживачі вже придбали у лісівників 7,9 тисячі штук ялинок.

Напередодні новорічних свят лісова охорона бере під особливий контроль стан охорони хвойних насаджень від браконьєрів. У лісництвах вживають заходи з недопущення незаконної вирубки ялинок. Ведеться охорона плантацій новорічних ялин і хвойних насаджень.

Відповідно до чинного законодавства за незаконно зрубані хвойні дерева передбачена адміністративна відповідальність. Розмір штрафів для громадян становить 510-1020 гривень за одне дерево, для посадових осіб - 2550-5100 гривень. Крім того необхідно буде відшкодувати й нанесену довкіллю шкоду, мінімальний розмір якої становить 544 гривні.

Тож працівники лісового господарства рекомендують усім бажаючим придбавати святкове дерево в лісгоспах та лісництвах і на спеціалізованих ялинкових базарах. Реалізовуватимуть ялинки до кінця грудня. Із 17 грудня в м. Кропивницькому відбуватиметься продаж сосен та ялин, які привозитимуть з різних куточків Кіровоградщини. 



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW