У Сумах затримано та взято під варту двох осіб, які скоїли жорстокий розбійний напад і заволоділи майном підприємця на 700 тис грн



За процесуального керівництва Окружної прокуратури міста Суми 24 листопада 2021 року повідомлено про підозру двом чоловікам, які скоїли розбійний напад на пункт прийому металобрухту та заволоділи майном підприємця на 700 тис. грн (ч. 4 ст. 187 КК України). За клопотанням слідчого та прокурора рішенням суду підозрюваним обрано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою без права на заставу.

За даними слідства, 11 листопада 2021 року нападники проникли на територію одного з пунктів прийому металобрухту в м. Суми, побили охоронця та викрали з сейфа 15 тис. доларів США, 160 тис. гривень і золоті вироби. У ході проведення слідчих та оперативно-розшукових заходів правоохоронці встановили та розшукали нападників.

Ними виявилися жителі Сум, одному з яких 43 роки, а іншому 40 років, які до цього вже неодноразово притягались до кримінальної відповідальності. Під час проведення обшуків у транспортних засобах, якими вони користуються, та за місцями їх мешкання правоохоронці вилучили 7 тис. доларів США, 6 тис. гривень, золоті вироби, документи, банківські картки та інші речові докази.

На даний час вирішується питання щодо обрання підозрюваним запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою. Досудове розслідування триває, перевіряється причетність підозрюваних до скоєння аналогічних злочинів на території Сумської та іншої областей України.

Нападників викрито завдяки злагодженим діям співробітників Управління карного розшуку, відділу кримінального аналізу, слідчих та оперативників Сумського районного управління поліції Головного управління Нацполіції в Сумській області за силової підтримки роти поліції особливого призначення під процесуальним керівництвом прокуратури.

Нагадаємо, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба обласної прокуратури



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW