Кабмін посилив обмеження для «жовтої» зони. Що змінилося?



Кабінет Міністрів України посилив обмеження для «жовтої» зони адаптивного карантину. Про це повідомляє телеканал «Еспресо» посилаючись на засідання Кабміну.

Відтепер у цій зоні для роботи бізнесу необхідно буде мати або одну дозу вакцини, або негативний ПЛР-тест. Про це повідомив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль:

«Сьогодні затвердимо зміну умов адаптивного карантину, яким буде посилено вимоги щодо вакцинації у «жовтих» зонах карантину», - сказав він.

Наразі у «жовтій» зоні для роботи бізнесу та громадських закладів не обов'язково вимагати у відвідувачів COVID-документів, а достатньо лише дотримуватися обмежень щодо кількості людей.

Згідно з новими змінами, вони зможуть працювати лише за умови вакцинації однією дозою всього персоналу або за наявності негативного тесту чи сертифікату одужання. Таких вимог мають дотримуватися й відвідувачі.

Сертифікати представникам закладу тепер необхідно зчитувати через додаток «Дія», а не лише перевіряти наявність. За неналежну перевірку загрожує штраф від 34 до 170 тис. грн. Крім того, скоротився термін дії «жовтого» сертифікату про вакцинацію:

«Також змінено термін дії "жовтого" COVID-сертифіката, який підтверджував проведення як мінімум одного щеплення. Він становитиме 30 днів, раніше він був дійсним 120 днів», - про це повідомив міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко.

Однак в Україні часовий проміжок між першою та другою дозами вакцини AstraZeneca становить від 4 до 12 тижнів. Очільник МОЗ не уточнив, чи означає це, що для щеплених препаратом AstraZeneca, «жовтий» сертифікат буде недійсний за 30 днів.

Читайте також: «На Полтавщині вакциновано близько 40 відсотків населення. Наша задача – сягнути показників 60 – 70 відсотків» - Віктор Лисак

Стежте за найважливішими новинами Полтави та області у нашому Telegram



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW