В лікарні, де через відсутність світла померли пацієнти на ШВЛ, сказали, що в генераторі "не було потреби"



Жовківська центральна районна лікарня, де через відключення електрики померли двоє пацієнтів на апаратах ШВЛ, мала два електричні генератори. Один з них можна було залучити до підживлення пацієнтів киснем, однак його вирішили не задіювати, бо "в ньому не було потреби".

Таке пояснення озвучило керівництво медзакладу під час відібрання первинних показів слідчо-оперативною групою. Про це написав голова Львівської обласної адміністрації Максим Козицький у Facebook, пише "ТСН". 

"27 вересня внаслідок несправності в м. Жовква та в Жовківській ЦРЛ з 17:50 до 19:10 було відсутнє електропостачання. Під час даного відключення е/е (електроенергії.— Ред.) в реанімаційному відділенні померли дві людини, які були підключені до апаратів ШВЛ та мали захворювання на СOVID-19, двосторонню пневмонію. Попередня причина смерті людей – дихальна недостатність, внаслідок двобічної пневмонії.

В лікарні наявні два електричних генератори, які можна застосовувати при аварійних відключеннях світла. Один електрогенератор під’єднаний до електромережі в пологовому відділенні. А другий електрогенератор на момент приїзду слідчо-оперативної групи та зі слів самих працівників медичного закладу чомусь був розташований у гаражному приміщенні на території лікарні і не був підключений до електромережі.

Під час відібрання первинних показів слідчо-оперативною групою керівництво медзакладу пояснило, що генератор не задіяно до реанімаційного відділення, оскільки в ньому не було потреби. А в самому Жовківському РЕМ (район електричних мереж - ред.), коли зникло світло, медзаклад нібито запевнили, що е/е не буде впродовж 20 хв", — написав очільник Львівської ОДА

Він також повідомив, що ініціює подання про звільнення голови Жовківської районної держадміністрації та головного лікаря медичного закладу. Також розпочата службова перевірка щодо дій медичних працівників Жовківської ЦРЛ.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW