Львів’янин після двох інфарктів отримав "нове" серце



Чоловік переніс два інфаркти з різницею в тиждень. Після другого його серце ледь билося і будь-якої миті ризикувало зупинитися.

Повернуло до життя чоловіка донорське серце, яке пересадили кардіохірурги лікарні святого Пантелеймона Першого медобʼєднання Львова, повідомляє Львівська міськрада.

Пацієнт – 42-річний Олександр Малешенков зі Львова. Два місяці тому йому раптово стало зле. Згодом стан поліпшився, але за тиждень знову стався серцевий напад.

«Мене кинуло в холодний піт, підвищилася температура, почало боліти в грудній клітці та руки, буквально, відняло, дружина викликала швидку», – пригадує Олександр.

У медзакладі, куди звернувся чоловік, діагностували гострий інфаркт міокарда. Серце чоловіка ледь билося та не виконувало своєї функції. Висновок лікарів: Олександра врятує лише трансплантація серця. І часу чекати в чоловіка майже не було.

Олександра у важкому стані екстрено доправили до лікарні святого Пантелеймона, де спеціалісти інтенсивної терапії буквально повернули його з того світу. Через те, що більша частина серця була уражена інфарктом, пацієнт потребував важкої медикаментозної підтримки. Поза лікарнею Олександр не мав шансів жити.

Саме в той момент в лікарні з'явився донор, родина якого надала згоду на вилучення органів. Серце підійшло Олександру.

Трансплантація тривала п'ять годин та минула успішно.

«Я, коли відкрив очі й зробив перший вдих, не повірив, бо останні дні перед пересадкою задихався», – ділиться Олександр.

На 12 добу після операції чоловік поїхав додому. Його мрія – побачити дітей і прогулятися рідним Львовом – нарешті стає реальністю.

Читайте також: Львівський спорт: топ-10 подій у 2023 році.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW