Covid-19 у Києві: містян закликають знову носити маски та вакцинуватись



Мешканця Києва варто знову повернутися до маскового режиму у місцях скупчення людей, аби зменшити ризик зараження COVID-19.

Про це повідомив перший заступник голови Київської міської державної адміністрації Микола Поворозник.

Також не забувайте підписуватись на наш Telegram-канал "Головні новини Києва – 44.ua". Там ми публікуємо ще більше новин Києва, Київщини та України.

За його словами, Всесвітня організація охорони здоров’я закликала далі дотримуватися маскового режиму та тримати дистанцію у місцях масового скупчення. Ці рекомендації пов’язані зі збільшенням в багатьох країнах випадків респіраторних захворювань, спричинених COVID-19, грипом та іншими патогенами.

У Києві це питання теж актуальне. Адже щотижня фіксуються нові випадки захворювання на коронавірус. Серед пацієнтів, яких госпіталізовано, є й важкі пацієнти, – зазначив Поворозник.

Він додав, що у разі виникнення перших симптомів хвороби, варто негайно звертатися до сімейного лікаря. Також він наголосив на важливості вчасного тестування на коронавірус, якщо його призначає доктор.

Так, за перший тиждень 2024 року у Києві зареєстрували понад 10 тисяч нових випадків захворювання на грип та ГРВІ, зокрема на COVID-19. У лікарнях міста померли уже 10 людей.

Про це інформує начальник КМВА Сергій Попко.

Зазначається, що 50% хворих на грип і коронавірус у столиці становлять діти. Загалом по Україні за останні 3 місяці на ГРВІ, грип та COVID-19 перехворіло 1,9 млн людей.

Найголовнішим захистом проти COVID-19 є курс із трьох щеплень. У 2024 щеплення проти коронавірусу залишаються безоплатними для кожного українця. Вакцинуватися можна через запис у свого сімейного лікаря або в пункті щеплень у медзакладах. Інформацію про найближчі пункти вакцинації, їхні адреси та графік роботи можна знайти на сайті МОЗ (або зателефонувавши до контакт-центру МОЗ за номером 0 800 602019), - наголошує очільник КМВА.

Раніше ми писали про те, що у Києві існує небезпека спалаху кору. У МОЗ нагадали, як можна захиститись від захворювання.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW