На Житомирщині стартує проєкт «Офіцери Служби освітньої безпеки»



Проєкт «Офіцери СОБ» ініційований з метою створення безпечного середовища у закладах середньої освіти, який впроваджуватиметься на території всієї України. Проте першочергово розпочне функціонувати в регіонах, які знаходяться найближче до зон бойових дій або до кордону з росією та білоруссю.

У закладах освіти Житомирщини, які наближені до білоруського кордону, працюватимуть фахівці з питань безпеки. Вони, окрім поліцейських навичок, мають добре розуміти психологію та спілкуватись з дітьми, вчасно вживати необхідних безпекових заходів.

Така ініціатива покликана попередити можливі кризи та захистити дітей в школах прикордоння, зважаючи на небезпеки, пов’язані з ворожими обстрілами, ризики із незаконного застосування вибухонебезпечних предметів та зброї тощо.

Відтак нині на Житомирщині проведено перший етап обстеження закладів освіти у прикордонні, напрацьовуються алгоритми спільної роботи поліцейських та адміністрації шкіл.

Водночас скоро розпочнеться ректрутингова кампанія щодо відбору кандидатів на посади поліцейських поліції охорони щодо забезпечення безпеки у навчальних закладах. А допоки тимчасово понад 20 діючих поліцейських з різних підрозділів поліції ГУНП Житомирщини, поліцейських охорони та патрульних пройшли відповідний відбір, аби розпочати роботу в закладах освіти.

8 січня кандидати зустрілися з консультативною комісією. Ті, хто пройшов співбесіду, виконуватимуть обов’язки офіцерів Служби освітньої безпеки (СОБ) після додаткового нетривалого навчання в Національній академії внутрішніх справ.

Офіцери СОБ – захисники, які дбатимуть про безпеку всіх учасників освітнього процесу.

Відділ комунікації поліції Житомирської області



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW