Негода в Маріуполі. Окупанти не встигають прибирати сніг та лід навіть на центральних дорогах



Сьогодні в Маріуполі -9 градусів, сонячно, проте морське вологе повітря робить погоду дуже некомфортною. Особливо, коли комунальні служби не встигають забезпечити необхідні послуги населенню.

Проблеми загострилися у Маріуполі напередодні Нового року. В новорічну ніч тисячі людей залишилися у місті без світла, води та тепла. Проте протягом 5-7 січня ситуацію вдалося нормалізувати. 

Станом на зараз без опалення залишають деякі будинки без опалення у Кальміуському районі, на 21 мікрорайоні, в районі площі Перемоги.

В приватному секторі забезпечення тепла – справа рук самих маріупольців, тож вони зараз розпалюють печі, щоб зігрітися. Серед будинків приватного сектору більше половини залишаються невідремонтованими, без вікон, з дірами у дахах. І морозна погода, яка зараз встановилася у Маріуполі, для людей, що вимушені жити в таких умовах, - просто катастрофа.

За інформацією окупантів, зараз на вулицях Маріуполя працює 11 одиниць техніки, яка прибирає сніг та лід. Цього просто катастрофічно мало для такого міста, як Маріуполь.

Негода в Маріуполі. Окупанти не встигають прибирати сніг та лід навіть на центральних дорогах, фото-1

До російської окупації в місті працювало 84 одиниці техніки. Наприклад, під час останнього перед масштабним вторгненням Росії снігопадом у січні 2022 року 28 одиниць техніки працювали на дорогах, понад 30 машин та 120 співробітників займались чищенням тротуарів – це з боку Зеленбуду. Ще 26 одиниць техніки давав Маріупольавтодор.

І навіть при такій кількості техніки маріупольці скаржилися на низьку швидкість роботи комунальників.

Тож зараз, коли в місті лише 11 машин, розчистити місто майже неможливо. Тому окупанти дали розпорядження чистити лише територію навколо новорічних ялинок.

Негода в Маріуполі. Окупанти не встигають прибирати сніг та лід навіть на центральних дорогах, фото-2

Все інше – нерозчищене та небезпечне для пересування.

Але мешканцям окупованої Донеччини пропонують через це не хвилюватись, тому що наказ техніці продовжувати працювати надав сам Денис Пушилін. Виявляється, без наказу ватажка терористичної організації "ДНР" навіть машини в окупації не їздять. Тепер можна не хвилюватись, питання під його особистим контролем (звісно, це наш сарказм, - 0629).

ЧИТАЙТЕ нас в Телеграм-каналі Маріуполь 0629

НАДСИЛАЙТЕ свої повідомлення в Телеграм-бот 0629

ОБГОВОРЮЙТЕ новини в нашій групі Фейсбук - Маріуполь Місто-герой

ДИВІТЬСЯ нас на YouTube



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW