Захищав наше небо: загинув 23-річний український пілот МіГ-29 з позивним Blue Helmet



Виконуючи бойове завдання загинув український пілот МіГ-29 114-ї бригади тактичної авіації Повітряних сил ЗСУ Владислав Залістовський, який мав позивний “Blue Helmet”.

Трагічну звістку повідомила "Армія TV".

Герою було всього 23 роки. Він закінчив льотний факультет Харківського національного університету Повітряних сил імені Івана Кожедуба у 2021 році.

Владислав Залістовський., Facebook/Влад Залістовський

Владислав Залістовський., Facebook/Влад Залістовський

За час повномасштабної війни він виконав десятки бойових вильотів.

Переглянути цей допис в Instagram

Допис, поширений Blue Helmet (@_blue_helmet)

Побратим Владислава пілот Air Fighter на своїй сторінці в соцмережі написав:

"Він був одним з тих, з ким я виконав би будь-яке завдання з впевненістю, що він не залишить у важкій ситуації. Так було й у військовій справі, та й по життю в цілому! Владислав загинув, захищаючи наше небо, хоча йому було всього лиш 23. Тільки вдумайтесь в цю цифру! А він був пілотом бойового літака МіГ-29 і мав на своєму рахунку вже десятки бойових вильотів".

Дівчина Владислава - Євгенія - на своїй сторінці в соцмережі залишила щемливі слова коханому.

"Мій Владосік, мій герою! Я ніколи не думала, що на моїй сторінці буде подібний пост. Ти любив свою роботу, своє життя, своє небо, але воно зіграло з тобою злий жарт. Ти назавжди залишишся в моєму серці найкращим хлопчиком у світі. І не тільки в моєму. Мені так багато твоїх знайомих кажуть, що ти — найкращий. Тебе справді всі дуже люблять! Тобі було всього 23… Але чомусь небо забирає кращих. Вічного тобі польоту, мій янголе", — написала Євгенія Нестеренко.

Хочете дізнаватись ще більше новин Києва, Київщини та України? Тоді хутчіш долучайтесь до нашого Telegram-каналу "Головні новини Києва – 44.ua", щоб завжди бути в курсі всіх подій та нічого не пропустити.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW