Закинуте модульне містечко у Чернігові, що може впливати на імідж України



Наприкінці осені-2023 у польському сегменті соцмереж почало поширюватися відео закинутого модульного містечка у Чернігові, котре нашому регіону подарувала саме Польща. Зрозуміло, що така ситуація може викликати запитання у наших партнерів-поляків, та навряд чи сприяє позитивному іміджу як Чернігівської області, так й України загалом.

Мова йде про містечко біля лижної бази Чернігова, яке зветься «Новоселівка-3». Про долю цього містечка ми запитали на брифінгу, який пройшов 4 січня у Чернігівській ОВА. 

Про ситуацію навколо містечка чиновники говорять так:

Олена Лутченко

- Балансоутримувачем контейнерів (це такі вагончики, які містять 22 кімнати) є Киселівська об’єднана територіальна громада. На сьогодні воно (містечко, - прим.) має статус «резервного фонду», бо по іншим містечкам є вільні місця для заселення осіб, які потребують прихистку. Тобто на сьогодні воно не функціонує у тому форматі, як «Новоселівка-1» чи «Новоселівка-2», - визнала начальниця управління соціального захисту населення Чернігівської РВА Олена Лутченко. – Тим більше, це не секрет, там виникли проблеми – намагалися його розкурочити, але місцева громада звернулася до поліції й на даний час там йде розслідування.

Наскільки відомо, у «Новоселівці-3» вкрали електрокабелі. І, як розповідає Олена Лутченко, поки триває розслідування цього злочину, Киселівка ОТГ не має право вкладати гроші у ремонт цього містечка.

Щодо планів переміщення цього містечка туди, де в ньому могла б виникнути потреба, Олена Лутченко відповідає так:

- Цю інформацію має право розповсюджувати балансоутримувач. Містечко включене до переліку (місць для заселення ВПО, - прим.), тож через 2-3 місяці ми явимося туди з моніторингом та спитаємо: «На якому етапі ремонтно-відновлювальні роботи». Відповідальність – вона всіх, але право розпоряджатися майном, звісно, є в балансоутримувача (Киселівської ОТГ, - прим.).

Не дивлячись на це, чиновники впевнені, що, за необхідності, «Новоселівка-3» зможе оперативно приймати людей:

Дмитрій Козлов

- Це модульне містечко перебуває у резерві. За необхідності, воно може бути протягом декількох днів підключене та туди будуть заселені ВПО чи особи, які можуть бути переселені з прикордонних громад Чернігівської області, - підкреслив заступник директора Департаменту соціального захисту населення Чернігівської ОВА Дмитрій Козлов.

Нагадаємо, "Новоселівка-3" є одним з 9 місць тимчасового розміщення ВПО у Чернігівській області. Про те скільки ВПО наразі нараховується у Чернігівській області, на які виплати вони можуть розраховувати та чи будуть для внутрішньо-переміщених осіб будувати житло - дізнавайтеся з нашого матеріалу. 

Сєргєй Карась

Чернігівська медіа група



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW