В Україні очікується сніг, дощ і сильний вітер: прогноз погоди на 3 січня у Дніпрі



В Україні в середу, 3 січня, очікуються опади у вигляді мокрого снігу й дощу вночі в західних областях, а вдень – практично по всій країні.

Про це повідомляє редакція сайту 056 з посиланням на Український гідрометеорологічний центр.

На дорогах (за винятком більшості західних і південних областей) синоптики прогнозують ожеледицю.

Вітер переважно південно-східний, 5-10 м/с, але на високогір'ї Карпат пориви до 20-25 м/с.

На заході та півдні вдень буде плюсова температура (до +8, в Одеській, Закарпатській областях до +9, а у Криму до +10 градусів). Вночі в цих регіонах буде в середньому від -2 до +3.

На решті території прогнозується вночі від -3 до -8, вдень від 0 до -5 градусів. На Чернігівщині й Сумщині буде холодно – вночі від -10 до -15, подекуди навіть до -18 морозу, вдень від -5 до -10 градусів.

В Україні очікується сніг, дощ і сильний вітер: прогноз погоди на 3 січня у Дніпрі , фото-1

У Київській області 3 січня – хмарно з проясненнями. Вночі без опадів, вдень сніг, на дорогах може з'явитися ожеледиця.

Вітер переважно південно-східний, 5-10 м/с. Температура області вночі від -3 до -8, вдень від 0 до -5. У столиці України в Києві очікується вночі від -5 до -7, а вдень від -1 до -3 градусів.

Укргідрометцентр попередив, що 3 та 4 січня на річках суббасейну Тиси (Закарпатська область) очікується підвищення рівнів води на 0,5-1,5 м порівняно з рівнями станом на 8:00 вівторка, 2 січня.

Це супроводжуватиметься виходом води на заплаву р. Ріка (місто Хуст), р. Латор (місто Мукачево), р. Стара (село Зняцево), р. Уж (село Зарiчево, місто Ужгород), р. Тур'я (село Сімер). У нижніх течіях річок Боржава та Латориця очікується утримання із подальшим збільшенням рівня води на заводі.

В Україні очікується сніг, дощ і сильний вітер: прогноз погоди на 3 січня у Дніпрі , фото-2

У зв'язку з цим на Закарпатті оголошено І (жовтий) рівень небезпеки.

Прогноз погоди на 3 січня у Дніпрі 

У Дніпрі протягом усього дня погода буде похмурою. Удень розпочнеться дрібний сніг, а ввечері йому на зміну прийде дощ зі снігом.

В Україні очікується сніг, дощ і сильний вітер: прогноз погоди на 3 січня у Дніпрі , фото-3

Народний прогноз погоди: За астрономічним календарем 3 січня Земля знаходиться в перигелії, тобто вона розташовується на найменшій відстані від Сонця. Наші пращури помітили: який день 3 січня, таким буде і вересень. Червоне сонце на сході віщує заметіль. Якщо цього дня багато снігу, то можна очікувати хороший урожай хліба, а якщо сніг не вкриє землю, то врожай у цьому році буде бідним.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW