Вже цього тижня робоча група почне працювати над компромісним варіантом законопроекту про мобілізацію



В оригінальному вигляді законопроєкт про мобілізацію, який нещодавно зареєстрували, не буде виноситися на голосування в ВРУ.

Про це повідомила заступниця голови Комітету ВРУ з питань гуманітарної та інформаційної політики Євгенія Кравчук  в ефірі телеканалу Рада.

Нагадаємо, що Кабінет міністрів України вніс до Верховної Ради законопроєкт про удосконалення мобілізації і військового обліку.

Автори законопроєкту очікують, що у разі його прийняття покращиться процес комплектування особовим складом Збройних сил України та інших військових формувань під час проведення мобілізації. Законопроєкт мають розглянути в парламенті. Так, пропозиції можуть бути змінені.

"Це буде версія, напрацьована Комітетом з питань безпеки та оборони. Вже цього тижня велика міжвідомча робоча група почне працювати над компромісним варіантом законопроекту про мобілізацію, який би дозволив його проголосувати в сесійній залі. Це велика міжвідомча робоча група. Адже маємо зауваження від Уповноваженого з прав людини", - сказала вона.

Також є певні занепокоєння, щоб не було корупційних норм.

"Та норма, коли воєнкоми самі можуть вирішувати, кого вносити і кого прибирати зі списку боржників, тобто людей, які не прийшли до ТЦК. Очевидно, якісь їхні права можуть бути порушені. Все має бути в зрозумілий і справедливий спосіб", - додала вона.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW