За кордоном утворились довжелезні черги на оформлення українських документів: у чому причина



Другий день поспіль у містах Європи черги на оформлення українських документів через новини про зміни в мобілізації.

Фото довгих черг українці публікують у соцмережах.

Так, чоловіки бояться, якщо вони не стануть на облік в ТЦК, після прийняття закону нашими депутатами, то паспортів їм вже не подовжать на право проживання в Європі. В Україну ці люди не планують найближчим часом повертатись.

Нагадаємо, до Верховної Ради України внесли законопроєкт №10378 про удосконалення мобілізації та військового обліку. Законопроєктом пропонується внести низку змін до законів про мобілізацію та військову службу. У ньому, зокрема передбачені заходя, які можуть бути застосовані до військовозобов'язаних за відмову з'явитися до ТЦК та СП, а також покарання за ухилення від мобілізації.

Влада також працює над питанням можливого обмеження деяких прав військовозобов'язаних українців за кордоном, які не стануть на військовий облік.

Народний депутат від "Батьківщини" та член комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки Вадим Івченко зазначив, якщо людина перебуває за кордоном, вона теж має пройти цю ідентифікацію, а якщо не пройде, то це означає, що "будуть наслідки".

"Одним із наслідків, наприклад, може бути – не будуть надаватися консульські послуги, тобто якщо прострочений паспорт, ніхто нового не надасть. Вона (людина - ред.) не зможе робити консульські послуги у вигляді довіреності, бо багато роблять довіреності на суди в Україну, щоб або продати майно, або, вибачте, якось подарувати тощо. Цього теж не може бути зроблено", - розповів він.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW