У столичному сквері встановили пісуар для собак: як він працює, – ФОТО



У Києві у сквері на розі вулиць Гончара та Хмельницького в Києві встановили пісуар для собак. Це бетонний конус із вкрапленнями камінців, покликаний приваблювати песиків, відволікаючи їх від рослин.

Про це пише видання повідомляє The Village Україна.

Досі не підписані на наш Telegram-канал «Головні новини Києва – 44.ua»? Тоді скоріше долучайтесь, щоб бути в курсі всіх подій та нічого не пропустити.

Поряд розмістили стовпчик з пояснювальною табличкою. Виготовило пісуар КП УЗН Шевченківського району. Ідея належить ландшафтній дизайнерці підприємства Ірині Благоляк.

У столиці встановили пісуар для собак, The Village Ukraine

У столиці встановили пісуар для собак, The Village Ukraine

Я запропонувала встановити пісуар, тому що саме в цьому скверику немає зон для вигулу собак. Це місце тінисте, тому тут не росли б газони, натомість на локації висаджені багаторічники. Тобто пісуар потрібний, щоби захистити рослини, але щоб собаки теж могли задовольнити свої потреби, тому що вони теж мешканці міста, – пояснює Благоляк.

Сквер нещодавно оновили за концепцією Aranchii Architects. Раніше тут стояв пам’ятник Зої Космодем’янській. Висадили лаванду, осоку, гортензії, спірею, «діамантову траву».

Собачий пісуар у Києві – це поки експериментальний проєкт, але якщо він доведе свою ефективність, то такі можуть встановити й у інших місцях.

Раніше ми повідомляли, що на території парку імені Рильського в Голосіївському районі Києва створюють новий простір для вигулу собак. За даними комунальників, майданчик матиме площу 500 м. кв.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW