"8 березня" для чоловіків: у Верховній Раді зареєстрували законопроєкт



Депутати Верховної Ради України зареєстрували законопроєкт, згідно з яким планують ввести Міжнародний чоловічий день. Цей день пропонують відзначати кожного року 19 листопада.

Документ на сайті Верховної Ради був зареєстрований 20 листопада.

Його ініціювали кілька народних депутатів. Таке рішення вони пояснили, що такий день допоможе встановити гендерну рівність та наблизитись до цього поняття.

В постанові йдеться про те, що Україна, як і багато інших країн, святкує Міжнародний жіночий день та День прав людини. Встановлення Міжнародного чоловічого дня на законодавчому рівні допоможе забезпечити повноцінну рівність статі. Це свято покаже, що суспільство визнає, що проблеми та права чоловіків важливі, вони дають свій внесок у суспільство. Встановлення свята може стимулювати позитивні зміни в статевих уявленнях та взаємовідносинах.

Ініціатори цього документу говорять, що дане свято важливе через те, що воно допоможе зробити акцент на конкретних питаннях, які будуть стосуватися лише чоловіків. Зокрема, це може бути здоров’я, батьківство та ментальне здоров’я. Автори посилаються на те, що таке свято вже зареєстровано у 80 країнах світу.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW