Українці отримують повістки в рахунках за комуналку: чи буде покарання за неявку в ТЦК у разі сплати за компослуги



У деяких українських містах громадянам почали надсилати повістки, прикріплені до паперових рахунків за комунальні послуги. Зокрема, такий новий спосіб практикують у Києві.

Користувачі соцмереж почали активно обговорювати юридичну силу отриманих таким чином документів.

Чи вважається повістка врученою, якщо за цією платіжкою сплачені комунальні послуги, та які можуть бути наслідки, пояснив адвокат Андрій Межирицький, пише ТСН.ua.

Навіщо ЖЕКи прикріплюють повістки до платіжки

За словами адвоката, законодавством передбачена можливість вручення повістки керівниками ЖЕКів. Тож, імовірно, за запитом ТЦК ЖЕК надав список військовозобов’язаних, які мешкають за адресами, підпорядкованими цьому ЖЕКу.

Далі у ТЦК виписали повістки на осіб з цього списку і передали ЖЕКу з вимогою вручити, каже Межирицький.

"Керівництво ЖЕКу розуміє, що вони – не військові, що проти них можуть і фізичну силу застосувати. Тому доручення ТЦК виконують, прикріплюючи повістки до платіжок," – зазначив фахівець.

Які наслідки можуть бути

Юрист запевняє, що такий спосіб оповіщення військовозобов'язаних не несе для них жодних наслідків. Думку про те, що сплата комуналки за рахунком, до якого прикріплена повістка, означитиме, що така повістка є врученою, Межирицький називає помилковою.

"Законом такого не передбачено. Довести, що повістка вручена належним чином, можна в тому разі, якщо там є підпис особи, якій ця повістка вручається. Крім того, незрозуміло, хто саме сплатив комуналку", – уточнює Андрій Межирицький.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW