Житомирські студенти другий рік поспіль гуртуються та виготовляють для військових окопні свічки



Другий рік поспіль у вільний від навчання час студенти Поліського національного університету в Житомирі гуртуються та виготовляють для військових окопні свічки. Завдяки їм на фронті можна не тільки приготувати їжу та обігрітись, а й розморозити техніку. Про це Суспільному розповів координатор волонтерського руху Поліського національного університету Денис Ліпінський.

«Ми розуміємо, що хлопцям потрібно хоч якось нагрітися. Ми наливаємо як маленькі, так і великі свічки. Маленькі свічки йдуть в окопи. Але йде зима, і потрібно гріти техніку, щоб вона завелася у мороз. Ми спілкувалися з військовими. Вони розповіли, що беруть дві-три такі свічки під двигун. Одна година — і навіть при мінус п’ятнадцять градусів хлопці техніку заводили», — зауважив Денис Ліпінський.

Координатор волонтерського руху розповів, що для окопних свічок понад сто кілограмів парафіну надала Недільна школа Михайлівського собору. 

З нами зв’язалась недільна школа. У них був ароматизований парафін. Вони нам його віддали, щоб ми виготовляли окопні свічки. Ваніль, апельсин, вишня, виноград виділяють свій аромат і це створить хоч якусь ауру в окопах», — розповів Денис Ліпінський.

Координатор волонтерського руху каже, що за один день вони виготовляють близько двохсот свічок. Також майстерні із виготовлення облаштували окремо на технологічному факультеті і факультеті ветеринарної медицини Поліського національного університету.

Пресслужба Поліського національного університету



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW