По 15 років проведуть за ґратами троє державних зрадників, яких засудили на Полтавщині



На Полтавщині за матеріалами СБУ до 15 років за ґратами засуджено. 3 держзрадників зі «Шторму Z» та «Востока», які воювали поблизу Бахмута і Красногорівки.

Про це повідомили в управлінні СБ України в Полтавській області.

Вони добровільно вступили до лав окупаційних військ взимку та восени 2022 року. Один з чоловіків написав заяву на помилування із так званої «Торецької виправної колонії ДНР», де сидів за крадіжку, і одразу мобілізувався до окупаційного підрозділу «Восток».

Так звані захисники брали участь у веденні бойових дій поблизу Бахмута, Красногорівки, а також на Запорізькому напрямку. Після перекидання на фронт вони, крім обстрілів позицій українських військ, облаштовували фортифікаційні споруди та укріпрайони.

Слідчі СБУ на Полтавщині зібрали доказову базу на всіх зрадників, які воювали у складі підрозділів «Шторм Z» та «Восток» проти українських сил. Вони були взяті у полон українськими захисниками на Донеччині влітку 2023 року.

Як встановило слідство, засудженими є троє мешканців тимчасово окупованих районів Донецької та Луганської областей.

Нагадаємо, що колишній співробітник міліції, який "зливав" ФСБ позиції українських бійців та наводив ворожі ракети, отримав 15 років колонії.

Стежте за важливими новинами у нашому Telegram



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW