Чи правда, що в Україні запроваджують карантин через гепатит А: у МОЗ розставили крапки над "і"



В Україні упродовж останніх днів суттєво погіршилася ситуація з гепатитом А. Заражених виявили на території двох областей. Окрім того, у ще одному регіоні госпіталізували людей з підозрою на гепатит А.

У МОЗ наголосили, що про жодний карантин наразі не мовиться. Всі "вкиди" про нього – це фейк та частина ворожої ІПСО.

В разі виявлення спалахів захворювання МОЗ повідомить про це на офіційному сайті відомства та сторінках у соціальних мережах. Наразі спалах гепатиту А зафіксовано лише на Вінниччині. Там тривають посилені протиепідемічні заходи,
– мовиться у повідомленні.

Скільки інфікованих вже зафіксували

У МОЗ розповіли, що упродовж 2022 року в Україні зафіксували 281 випадок гепатиту А. Тим часом упродовж 9 місяців 2023 року виявили 314 випадків зараження. Зокрема, інфіковані є у Вінницькій та Івано-Франківській області. Також з підозрою на гепатит А

Українцям нагадали, що гепатит А постійно фіксують на території України. Найчастіше причиною захворювання є погано вимиті руки або використання чи вживання забрудненої води.

Людей закликають не панікувати та довіряти інформації з офіційних джерел. Ворог веде активну інформаційну війну й атакує не лише ракетами та дронами, але й фейками.

Важливо! Цей матеріал має винятково загальноінформаційний характер і не може бути основою для встановлення діагнозу або медичних висновків. Публікації на сайті засновані на останніх актуальних і науково обґрунтованих дослідженнях у сфері медицини. Але якщо Вам потрібні встановлення діагнозу або медична консультація, обов’язково зверніться до лікаря.

Джерело: health.24tv.ua



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW