Суд покарав штрафом чоловіка, який побив трансгендерну військову у Львові



Галицький районний суд Львова визнав винним 22-річного рівнянина у побитті трансгендерної військової.

Про це Суспільному повідомила речниця Львівської обласної прокуратури Адріана Дмитренко.

За її словами, суд виніс вирок 31 жовтня.

Суд визнав нападника винним у вчиненні кримінального правопорушення за частиною 2 статті 161 ККУ — вчинення умисних дій, спрямованих на пряме обмеження прав за ознаками статі, інших переконань, поєднаних з насильством.

Обвинуваченому призначили максимально можливий штраф за цією статтею — 1000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, тобто 17 000 гривень.

Вирок суду набере чинності через 30 днів. У цей час обвинувачений може подати апеляцію.

Нагадаємо, 15 серпня близько 22.20 на вулиці Староєврейській у Львові невідомий чоловік побив військову Хелен, яка приїхала у відпустку на похорон своєї мами.

"Трансгендерна військова Хелен приїхала до Львова у відпустку за сімейними обставинами. Померла мама Хелен, і дівчина приїхала, щоб її поховати. В один з вільних вечорів у вівторок 15 серпня Хелен сиділа на вулиці у центрі міста, їла та розмовляла зі своїм хлопцем по відеозв'язку До неї раптово підійшов незнайомий чоловік і почав агресивно спілкуватися. Хелен попросила його відійти, і наступної секунди чоловік ударив її в ніс зі словами «Ти шо, п*дар?", − зазначили в повідомленні KyivPride.

Після першого удару військова втратила координацію, далі була ще серія ударів, поки їй вдалося відійти на кілька метрів. Тоді Хелен частково зняла напад на відео.

Читайте також: У центрі Львова побили трансгендерну військову.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW