Понад 80 вакансій: в області шукають людей з обмеженими фізичними можливостями



Особам з інвалідністю у місцевих підрозділах Тернопільського обласного центру зайнятості сприяють у підборі підходящої роботи відповідно до їх професійних навичок і знань, рекомендацій медико-соціальної експертної комісії та індивідуальної програми реабілітації, побажань людини; організовують професійну підготовку, перепідготовку та підвищення кваліфікації; залучають до посильної тимчасової зайнятості, навчають техніці пошуку роботи та самопрезентації, сприяють у започаткуванні власної справи.

За оперативними даними (з 01.01. по 25.10.2023) послугами служби зайнятості Тернопілля скористались майже 800 осіб з інвалідністю (серед них 21 учасник бойових дій, 4 ВПО), з них 733 – мали статус безробітного; 167 – працевлаштовано, 51 – проходив професійне навчання; 6 осіб – брали участь у громадських та інших роботах тимчасового характеру; 6 – отримали ваучери на оплату навчання.

Зараз для 172-х безробітних згаданої категорії продовжується добір підходящих місць праці. Більшість з них мають досвід роботи за професіями продавець та оператор котельні.

Роботодавці області пропонують вакансії для 88 осіб з інвалідністю. Найбільше потрібні водії (23 вакансії) – із зарплатою до 20 тис. грн та слюсарі з ремонту колісних транс засобів – зарплата до 25 тис. грн на місяць.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW