Обматюкав, коли українською попросила зробити зупинку: у Миколаєві поліція розпочала кримінальне провадження щодо інциденту з водієм "маршрутки"



У Миколаєві поліція розпочала кримінальне провадження за фактом порушення рівноправності громадян. 

Так,  у групі "Contact Centerпри Миколаївській міській раді" місцева мешканка поскаржилась на водія "маршрутки" №53, який обматюкав її, коли вона українською попросила зробити зупинку.

- Доброго ранку, чи не дуже, навіть не скажу. Не зрозуміла, чому водій маршрутки 53, окрім того, що всю дорогу мати загинав такі, що вуха в'яли, ще за прохання зупинитися, озвучене українською, так само виматерив! Прошу прийняти міри і щодо словникового запасу та й тим паче неприйняття мови!!!,- написала жінка. 

За вказаним фактом слідчі Миколаївського районного управління поліції внесли відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 161 КК України «Порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної належності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками». Санкція статті передбачає до трьох років ув’язнення з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років або без такого.

Нині поліцейські встановлюють усіх учасників події та перевіряють інформацію.

Обматюкав, коли українською попросила зробити зупинку: у Миколаєві поліція розпочала кримінальне провадження щодо інциденту з водієм "марш..., фото-1

AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW