У Запоріжжі місцева влада подовжила строк по кредитам для міжнародного аеропорту



Через повномасштабну війну та закриття повітряного простору для цивільної авіації, КП «Міжнародний аеропорт Запоріжжя» тимчасово припинило свою діяльність та не може тепер погасити кредитну заборгованість.

Про це стало відомо під час засідання двадцятої сесії Запорізької міської ради, повідомляє 061.

Відомо, що кредитна будівництво пасажирського терміналу та обслуговуючих споруд на суму в 12,6 мільйонів доларів був взятий ще в 2018 році під місцеву гарантію в «Укргазбанку» з відсотковою ставкою в 7,5%. Термін дії договору спливає в грудні цього року.

Представники влади звернулися до банку з проханням провести реструктуризацію кредитної боргу підприємства в строк до 31.12.2027 року та знизити відсоткову ставку за кредитним договором з 7,5% до 5,5%.

За результатами перемовин, рішенням правління банку були погоджені ці зміни. На сесії депутати також підтрималипродовження строку кредитного договору для КП «Міжнародний аеропорт Запоріжжя» до кінця 2027 року.

В департаменті фінансів повідомили, що якщо зараз не підтримати це рішення, то з бюджету необхідно сплатити близько 400 мільйонів гривень по борговим зобов’язанням.

З другої спроби депутати все ж підтримали це рішення



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW