Загарбники дозволили будь-кому реставрувати історичні пам'ятки на окупованих територіях



Росіяни дозволили “ремонт та реставрацію” культурних та історичних об’єктів на тимчасово окупованих територіях фірмам без відповідних ліцензій.

Про це повідомляє Центр національного спротиву (ЦНС).

Відповідний наказ видало міністерство “культури” країни-терориста. 

Тепер окупаційні адміністрації можуть укладати договори на ремонт захоплених пам’яток новоствореним підрядникам, які не мають дозволів. Водночас у самій рф це заборонено.

"Схоже, що в кремлі усвідомили недовговічність свого панування на ТОТ, адже наказ фактично дозволяє фірмам-прокладкам з орбіти “губернаторів” заробляти гроші на “ремонті” поки є час", - зазначили у ЦНС.

Зазначимо, що усі культурно-історичні  пам’ятки охороняються Законом України й після звільнення ТОТ кожен хто паплюжив надбання України буде нести відповідальність. 

Нагадаємо, що окупанти заявили про відновлення драмтеатру у Маріуполі, який зруйнували своїми авіабомбами у березні 2022 року. До речі, будівля драмтеатру є культурною пам'яткою України, цей факт підтвердила ЮНЕСКО.

Читайте також:

ЮНЕСКО оновила список пошкоджених росіянами культурних пам'яток в Україні. Серед них - Маріупольський драмтеатр та краєзнавчий музей

"Завали розібрали". В рф заявили про початок відновлення Маріупольського драмтеатру



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW