Організували шахрайську схему за гратами та ошукали потерпілих на чверть мільйона: двоє мешканців Звягельщини постануть перед судом



Двох мешканців Звягельщини та мешканця Чернігівщини судитимуть за шахрайські оборудки на понад чверть мільйона гривень. Чоловіки, відбуваючи покарання у виправній установі на Житомирщині, у телефонній розмові із потерпілими представлялися представниками банку та виманювали їх особисті дані. Вони навіть імітували жіночий голос працівниць банку.

Про це повідомляють у поліції Житомирської області. 

“За матеріалами слідства, двоє жителів Звягельщини, віком 30 та 32 років, а також 34-річний житель Чернігівщини реалізували шахрайську схему у стінах колонії. Своїх потенційних жертв знаходили на платформах Інтернет-сервісу оголошень. У листуванні домовлялися про покупку товару, таким чином вивідували номер банківської картки. А за допомогою мобільного додатку дізнавалися анкетні дані власників рахунків”, - йдеться в повідомленні.

Пізніше вони телефонували потерпілим вже із іншого номера та повідомляли про начебто виникнення проблеми із проведенням платежу або ж про отримання фінансової допомоги. 

Слідство встановило, що отримані шахрайським методом кошти чоловіки переказували інші банківські картки або ж витрачали на товари та розваги в інтернеті. 

На території виправної установи було здійснено обшук, у ході якого знайдено та вилучено сім-картки різних операторів, тримачі для них, список абонентських номерів та даних банківських карток, мобільні телефони, готівку. У камері одного з підозрюваних було знайдено книгу із фінансового зростання, на сторінках якої були занотовані реквізити банківських рахунків та абонентських номерів.

“Днями обвинувальні акти відносно фігурантів за шахрайства, вчинені шляхом незаконних операцій з використанням електронно-обчислювальної техніки (ч. 3 ст. 190 КК України), скеровано прокурором Житомирської обласної прокуратури до суду. Відповідно до чинного законодавства їм може загрожувати до 8 років позбавлення волі”, - зазначають у поліції.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW