Російська армія використовує для обстрілу Одещини ракети "Онікс", але вони не завжди влучають в ціль, - Плетенчук



Російська армія, зокрема для обстрілу Одещини, використовує ракети типу "Онікс", які запускають з комплексу "Бастіон" у тимчасово окупованому Криму. Однак, через те, що ці ракети — протикорабельні, вони не завжди влучають в ціль.

Про це розповів речник ВМС ЗСУ Дмитро Плетенчук під час брифінгу в Ukraine Media Center Odesa повідомляє Суспільне

"Я на своїй практиці бачив, як ці "Онікси" не долітають лише тому, що це протикорабельна ракета і в неї у ДНК зашито реагувати на великі металеві об'єкти, й вони її не можуть перевчити. У нас були прильоти "Оніксів" просто в землю, біля, наприклад, великої ЛЕП. Вона вибухає приблизно як С-300, тільки вона набагато дорожча", — розповів речник ВМС.

За його словами, використання "Оніксів" не за призначенням засвідчує те, що РФ не має тих об'ємів озброєння, про які заявляє публічно.

"Вони застосовують зараз ті самі "Калібри" вже не так часто, тому що їм потрібен деякий час для того, щоб їх накопичити, й тільки після цього вони їх застосовують хвилями, як вони звикли. .... Вони працюють вже не зі складськими запасами цих ракет, а безпосередньо "з коліс", як кажуть, тобто з конвеєра, це свіжі ракети", — додав Дмитро Плетенчук.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW