Миколаїв готується до зими: будуть відновлювати "Пункти незламності", а котельні обладнують генераторами



У Миколаєві триває підготовка до майбутнього опалювального сезону.

Як розповів Миколаївський міський голова Олександр Сєнкевич, місту допомагають партнери — постачають труби мобільні котельні. 

"Власне підготовка до опалювального сезону починається одразу після його закінчення, тому мали час, щоб все обстежити, підготувати котельні та підготувати обладнання. У нас два підприємства, які займаються централізованим опаленням. Це наше комунальне підприємство миколаївської міської ради "Миколаївоблтеплоенерго" а також друге підприємство державне, яке знаходиться у власності НАК "Нафтогазу" – це Миколаївська ТЕЦ. Наше підприємство вже наразі обслуговує 60 відсотків жителів, підготовлено мережі й котельні на 90 відсотків. Проведено гідравлічні випробування майже 400 кілометрів теплових мереж", — сказав Олександр Сєнкевич.

Також у Миколаєві відновлять роботу мережу Пунктів незламності.

"Всі котельні, які ми підготували, ми обладнували нашими дизельними генераторами, щоб вони могли працювати й під час блекауту. Друге підприємство миколаївське – ТЕЦ, яке обслуговує 40 відсотків жителів, має власні потужності з генерації. Зараз ми продовжуємо готувати додаткову генерацію, працюємо з нашими міжнародними партнерами. Пункти незламності також готуємо на випадок найгіршого", — розповідає Олександр Сєнкевич.

Європейські партнери Миколаєва передали місту мобільні котельні, тому у випадку обстрілів міських котелень, працюватимуть мобільні.

"Можна окремі райони підключати до мобільних котелень і опалювати їх конкретно біопаливом. Для того, щоб поки буде відновлюватися одна котельня, не втрачати тепло в трубах", — говорить Миколаївський міський голова.

Крім того, у першу чергу до опалювального сезону готують об'єкти соцсфери:

"У Миколаєві на цей час не проводиться освітній процес в офлайні, тобто школах, він проводиться онлайн. Виключно за близькості до фронту і небезпеки ураження цих об’єктів ракетами балістичного типу. Тому ми готуємо школи, садки й все до опалювального сезону. Будемо їх прогрівати, щоб вони не покрилися пліснявою", — сказав міський голова. 



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW