ТОП-5 виставок у Львові: що можна подивитися



У Львові зараз триває кілька виставок, які можуть відвідати усіх охочі.

У Львові завжди активно проходять цікаві та різноманітні виставки мистецтва, до яких запрошують всіх охочих. Це відмінна можливість познайомитися з культурою, мистецтвом та творчістю різних художників. Кореспондентка 032.ua пропонує ознайомитись із виставками, які зараз тривають у місті.

Виставка «Доля вишита нитками»

У Домі Франка, що на вул. вул. Франка, 150-152 представили виставку «Доля вишита нитками», де представлені старовинні вишивки с. Шарпанці Сокальського району Львівської області. Експонати зібрала Богдана Климчук, завідувачка місцевої бібліотеки. Виставка триватиме до 5 жовтня.

Виставка Миколи Молчана «MIMESIS»

8 вересня в експозиційних залах другого поверху відділу «Палац Потоцьких» відкрили персональної виставки Миколи Молчана «MIMESIS».

Суб’єктивно одухотворена картина природи, утілена в об’ємно-просторових моделях, живописі та скульптурі, засвідчує, що наслідування ‒ не копія, а студія, шлях постійних спроб, безкінечне начало образів. Природа ‒ учитель і досконале джерело натхнення. Людина ‒ учень, одухотворений інструмент перетворень, організуюча й дієва частинка Універсуму. Саме вона ‒ свідчення того, що мистецтво не походить з нічого. Виставка триватиме до 8 жовтня 2023 року.

Виставка «Золтан Мичка. Обране»

Виставку презентували у Національному музею у Львові ім. Андрея Шептицького, що на просп. Свободи, 20. Виставка, розгорнута у залах головної будівлі НМЛ, представить львівському глядачеві розмаїття творчих талантів художника через його реалістичні, модерністичні та сакральні полотна, дбайливо відібрані кураторами проєкту. Експозиція має на меті сповна розкрити еволюцію художнього мовлення Золтана Мички та висвітлити новаторство його мистецької спадщини.

Виставка живопису Ігоря Теплого «Тепла осінь міста»

У Львові в кав’ярні-галереї «Штука», що на вул. Котлярська, 8 відкрили виставку живопису Ігоря Теплого «Тепла осінь міста». Художник створив свій власний стиль, який базується на ідеях «пуантилізму» та «симультанізму», тобто стилістичних напрямках європейських художників кінця ХІХ – початку ХХ століття. Виставки триватиме до 24 вересня.

«Роботи мої створені у техніці пуантилізму. Позитив цієї техніки в тому, що є якась ніжність переходів. Наприклад, в мене площина може складатися з трьох-чотирьох кольорів: два з них можуть бути активні, а два – взагалі брудні. І брудні гасять ту активність і створюється зовсім інший колір, інше бачення», – розповів Ігор Теплий.

Виставка «Безсмертні імена»

У «Пороховій Вежі на вул. Підвальна, 4 триває виставка «Безсмертні імена». Це виставковий проєкт, автори якого хочуть записати імена людей в історію. На виставці можна оглянути роботи Артура Столярука та Романа Хруща, а також ознайомитися із творчістю Олега Христенка, митців, які після повномасштабного вторгнення стали бійцями, захищають Україну, кордони та культуру, а один із них віддав своє життя за Батьківщину.

Читайте також: У Львові ветерани та їх рідні отримали від міста гранти на бізнес



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW