Російський обстріл “шахедами”: що відомо про атаку окупантів по Львову



Зранку 19 вересня у Львові та області пронула серія вибухів. . За попередньою інформацією, у напрямку області летіло 18 дронів-камікадзе. Із них - 15 збили Сили ПВК “Захід”.

О 03:40 на Львівщині розпочалася повітряна тривога. Згодом стало відомо, що область атакували дрони-камікадзе типу «шахед». О 04:35 львів’яни могли почути перші вибухи.

“У частині Львова гучно. Не називаємо локацій. Нічого не фотографуємо і не знімаємо! Інформаційна тиша”, – повідомив Максим Козицький.

Згодом міський голова Львова Андрій Садовий повідомивпро загрозу повторної атаки окупантів, і вже о 05:00 у місті знову пролунали вибухи.

“Чути вибухи! Внаслідок удару на території Львова фіксуємо загорання на промисловому складі. Всі відповідні служби виїхали на місце. Працюємо за протоколом”, – зазначив Садовий.

Станом на 06:15 було відомо про одного постраждалого, якого дістали з-під завалів - 26 річного хлопця, у якого лікарі діагностували у нього відкритий перелом кінцівки, його госпіталізували. Близько 10:00 рятувальники під завалами знайшли тіло загиблого чоловіка, який працював на складі. Крім того, унаслідок атаки окупантів постраждав 68-річний чоловік. У нього різана рана правої стопи, медики допомогли йому на місці.

На місці події працювало близько 125 рятувальників та понад 30 одиниць спецтехніки. Речник ДСНС Львівщини Віталій Туровцев повідомив, що на складах, куди влучили російські безпілотники, було багато горючого матеріалу, і це ускладнювало гасіння пожежі.

Ліквідація пожежі у Львові
Фото: ДСНСЛіквідація пожежі у Львові
Фото: ДСНС

Пожежу вдалось ліквідувати близько 18:00. Рятувальники працювали близько 12 годин. Загоряння виникло на площі 9 тис. 450 м кв.

Зазначимо, що ворожі “шахеди” поцілили у комерційні складські приміщення. Загалом знищено 3 складські приміщення. Збитки - сотні мільйонів гривень. Гуманітарна координаторка ООН в Україні Деніз Браун засудила сьогоднішній російський удар по Львову, через який згорів гуманітарний склад із 300 тоннами допомоги. Також відомо, що російські окупанти влучили дронами-камікадзе у завод із виготовлення вікон польської компанії “Fakro”.

Через ворожу атаку на Львів вул. Городоцька залишається перекритою на ділянці від шляхопроводу (вул. Збиральна) і до кільця. У зв’язку з цим міські автобуси №14, №21, №52, №84 та №92 продовжують курсувати зі змінами. 

Сьогодні, 19 вересня, голова Львівської ОВА Максим Козицький заявив, що на Львівщині планують створити близько 50 мобільних груп для збиття ворожих дронів. 

Крім того, мер Львова під час засідання виконавчого комітету Львівської міськради Андрій Садовий доручив посадовцям оцінити збитки та продумати механізми компенсації для підприємців, які постраждали внаслідок ранкового ворожого обстрілу. Пожежа, яка виникла в результаті російської атаки, знищила склади площею близько 10 тис. кв. м.

"Нам треба продумати механізм, яким чином допомогти постраждалим підприємцям. Це багато людей – малий та середній бізнес. Знищено площі близько 10 тисяч квадратних метрів. У мене велике прохання продумати, які компенсаторні механізми ми можемо запропонувати постраждалим. Одна справа, коли ми мешканцям допомагаємо: відбудовуємо, купуємо усе. Тут трохи інша ситуація, але люди не винні", – сказав міський голова Львова.

За словами міського голови, сьогодні внаслідок атаки російськими дронами виникла одна з наймасштабніших пожеж з огляду на руйнації і знищення матеріальних цінностей.

Читайте також: У Львові завершили гасити пожежу, спричинену ранковими обстрілами



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW