"Діагнози досить невтішні": у лікарні Дніпра рятують поранених внаслідок атаки по Костянтинівці



Вчора, 6 вересня, близько 14:00 окупанти завдали удару по місту Костянтинівка Донецької області. Поранених виявилося 33 мирних людини, шість з яких госпіталізували до лікарні в Дніпро.

Про це повідомляє сайт 056 з посилання на Суспільне.

За ніч 40 хірургів зробили шість операцій постраждалим. Пацієнти перебувають на штучній вентиляції легенів.

"Всі вони прооперовані. Деякі повторно. Діагнози досить невтішні", — сказав гендиректор лікарні.

За його словами, стан пацієнтів важкий. Але сьогодні в реанімації майже всіх стабілізували.

Вони мають травми, з якими люди рідко виживають. Уламки залетіли в груди і в живіт. Одній з пацієнток довелося запускати серце, бо була зупинка. Медики роблять все можливе, щоб їх врятувати.

Внаслідок російського обстрілу Костянтинівки загинули 16 осіб. Одну жертву досі не вдалося ідентифікувати.

"За офіційною інформацією, у нас 16 тіл загиблих людей і 33 поранених осіб. Спочатку була інформація про 17 загиблих. Коли провели візуальний огляд решток тіл, ми встановили, що вони належать 16 особам", - повідомила керівниця відділу комунікації поліції Донецької області Олександра Гаврилко.

За словами представниці поліції, майже всі жертви ідентифіковані. Не встановлена лише особа одного чоловіка, родичі якого досі не знайшлися.

"Ми відібрали ДНК-профіль і звертаємося до всіх людей, хто проживає в Костянтинівці, чиї родичі чи знайомі перебували там, звернутися до поліції для опізнання", - наголосила Гаврилко.

Наразі фахівці проводять експертизу типу озброєння, яким ударили російські окупанти. За її словами, артилерію виключають.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW