Частині ВПО планують підвищити розмір виплат: кого це стосується



Уряд України збільшить грошову допомогу для внутрішньо переміщених осіб з наступного року, повідомила віцепрем'єр-міністр та міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук під час телемарафону. Ця ініціатива спрямована на поліпшення життя тих, хто стикнувся з втратами та труднощами внаслідок війни з росією.

Кого торкнуться зміни

Зараз виплати для внутрішньо переміщених осіб становлять 2 000 гривень для дорослих та 3 000 гривень для дітей до 18 років і осіб з інвалідністю. Проте, за словами Верещук, оптимізація процесу виплат дозволить уряду перерозподілити ці кошти більш ефективно. Міністр наголосила, що зміна буде спрямована на підтримку тих, хто цього найбільше потребує.

Оптимізується процес виплат на предмет того, якщо в людини заробітна плата 50 тисяч гривень й більше, якщо людина може собі дозволити купити нову автівку, то 2 000 гривень від держави їй не так треба, як багатодітній сім’ї, мамі одинокій з дитиною. Ті, хто цього потребують, мають отримувати більше, бо все-таки 2 000 гривень – це дуже мало, — зазначила Верещук.

На жаль, наразі конкретний розмір підвищених виплат ще не визначений і буде остаточно узгоджений після затвердження бюджету на 2024 рік.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW