У Городницькій громаді 13-річному юнаку без проблем продали цигарки та слабоалкоголку



Ювенальні інспектори Звягельського райвідділу поліції, перевіряючи торговельні заклади у Городницькій громаді з метою недопущення порушень правил торгівлі тютюновими виробами та алкоголем, натрапили на факт продажу неповнолітньому і того, й іншого. Про таке йдеться у повідомленні Звягельського районного відділу поліції.

Так, поліцейські побачили, що 13-річний покупцю продавчиня однієї з крамниць без проблем продала цигарки й слабоалкогольний напій. І жодних документів не вимагала.

 – Тож правоохоронці оформили відносно 44-річної працівниці магазину адміністративні протоколи за ч. 2 ст. 156 (Порушення правил торгівлі пивом, алкогольними, слабоалкогольними напоями…) КУпАП. Нині матеріали скеровано на розгляд відповідних органів, – йдеться у повідомленні.

На додачу поліція направила відповідні матеріали до Державної податкової служби:  торговельний заклад можуть позбавити ліцензії на продаж алкогольних напоїв й тютюнових виробів.

Поліція укотре закликає підприємців та продавців не нехтувати законом, питати документ про вік та не продавати алкоголь й тютюнові вироби дітям й неповнолітнім, адже штраф за таке – від 6800 до 13600 грн.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW