8 і 6 років за ґратами - суд призначив покарання інформаторам фсб з Краматорська та району



У ході стабілізаційних фільтраційних заходів у Краматорському районі співробітники СБУ викрили та затримали двох ворожих інформаторів з Краматорська та району.

Суд призначив їм покарання у вигляді 8 та 6 років позбавлення волі.

У травні 2023 року у прифронтовому Черкаському контррозвідники затримали місцеву мешканку, яка добровільно погодилась співпрацювати з представником фсб рф. У поле зору ворога вона потрапила через свої прокремлівські погляди та агресивні висловлювання в мережі. За вказівкою куратора зловмисниця збирала розвіддані про місця базування військової техніки та підрозділів сил спротиву, розташованих у Краматорському районі Донеччини.

Зібрані відомості інформаторка передавала за допомогою месенджеру у вигляді текстових повідомлень з координатами об’єктів. Під час затримання СБУ вилучила у неї засоби зв’язку із листуванням, яке підтверджує вчинення злочину.

За несанкціоноване поширення інформації про рух, переміщення або розміщення Збройних Сил України, вчинене в умовах воєнного стану, суд призначив їй покарання у вигляді 8 років позбавлення волі.

У ході стабілізаційних контрдиверсійних заходів у Краматорську також було викрито поплічника агресора, який здійснював розвідувально-підривну діяльність проти України. Зловмисник отримував розвіддані від двох місцевих мешканців та передавав представнику незаконного збройного формування «мдб днр» через популярний месенджер.

У «зоні особливої уваги» ворога були місця базування підрозділів ЗСУ та маршрути переміщення важкої броньованої техніки українських військ у напрямку східного фронту, об’єкти цивільної інфраструктури.

На підставі отриманих СБУ доказів, зловмисника засуджено за ч.2 ст. 114-2 Кримінального кодексу України до 6 років позбавлення волі. Слідчі та оперативні дії проводили співробітники Головного управління СБУ в Донецькій та Луганській областях за процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури.

Читайте: 

  • СБУ затримала бойовика «слов’янського полку» з Костянтинівки, який намагався втекти в Придністров’я

Підписуйтеся на наші оновлення у Viber (новости Славянска)

Слідкуйте за нами в Instagram

Та телеграм: https://t.me/news6262



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW