Мешканці Сум та області мають змогу безоплатно стерилізувати собак



На Сумщині безоплатно стерилізують безпритульних та домашніх собак, чиї господарі не можуть заплатити за операції. Їх вартість відшкодовують міжнародні партнери.

Операції проводять хірурги ветеринарного центру "10 друзів", що по вулиці Холодноярської бригади, 25 у Сумах. Вартість стерилізацій відшкодовують партнери: Всесвітня організація із захисту тварин "FOUR PAWS" за сприяння Української асоціації лікарів ветеринарної медицини дрібних тварин.

Перед операцією лікар оглядає тварину, вимірює температуру тіла, оцінює стан слизових. Також перевіряє, чи немає на тілі шрамів і рубців, що свідчать про вже проведену раніше стерилізацію.

Стерилізувати можна безпритульних тварин або домашніх – за умови, якщо родина не має грошей для того, щоб оплатити операцію. Стерилізують собак обох статей.

Регулярно привозять на стерилізацію і вакцинацію своїх підопічних собак волонтери Сумського товариства захисту тварин. Голова організації Олександр Сипленко розповів: така операція як для домашніх, так і для безхатніх собак – найдієвіший метод зменшення кількості безпритульних тварин на вулицях міст і сіл.

"Ми стерилізуємо тварин, які потрапляють до нас з зони бойових дій, ми не можемо їх прилаштувати без стерилізації. В рамках цієї акції я можу сказати, що близько 60-70 тварин вже стерилізовано, сьогодні привезли, вчора стерилізували маму, яка потрапила до нас з окопів, восьмеро цуценят забрали", - розповів Олександр Сипленко.

Акції триває з 1 липня по 1 листопада. Щоб записати свою тварину на безоплатну стерилізацію, слід зателефонувати за номером 066-95-38-080.

Підписуйтесь на нас у соцмережах:

Telegram https://t.me/sumy0542

Instagram https://www.instagram.com/0542.ua/

Facebook https://www.facebook.com/0542inua



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW