Навіщо ця озброєна вистава? Нещодавні обшуки в житомирській лікарні №2 викликали суспільний резонанс! ВІДЕО



Нещодавно, на початку серпня, у ЗМІ та в громадськості розлетілася новина, що в КП «Лікарня №2 ім. В.П. Павлусенка» Житомирської міської ради проходили обшуки.

У соціальних мережах, зокрема, громадськість бурхливо відреагувала на дії силових структур. Чимало хто почав навіть просити роз’яснити правоохоронців такі дії та пролити світло на ситуацію. Подія викликала значний суспільний резонанс!

Варто зауважити наступне - процесуальні дії, що вчинялися правоохоронними органами відбувались, перш за все, в лікарні! Де лікарі борються за життя та здоров'я людей. Постає одвічне питання форми та змісту. Навіщо близько 90 озброєних автоматами у шоломах та бронежилетах поліціянтів брали у заручники медичний персонал та пацієнтів? Розгулювали по відділеннях лікарні, у тому числі операційних та реанімації, виводили лікарів під дулом автомату з робочих місць, як якихось злочинців на розстріл! Хто мав чинити опір правоохоронцям? Медсестри, хірург зі скальпелем накинувся б на слідчого? Питання відкрите...

Відео, яке розповсюдила поліція, багатьох шокувало та обурило!

Наскільки відомо, справа стосується саме відшкодування державою коштів лікарні за надане лікування пацієнтів під час пандемії коронавірусу у 20-21 роках, тобто фактично архівних бухгалтерських документів, які лікарня надавала неодноразово за першим запитом усім правоохоронним органам нашої країни. За першим запитом, без будь-якого обшуку і надали так само цього разу, проте вже під дулами автоматів.

Виникає логічне питання! Навіщо ця озброєна вистава? Навіщо паплюження авторитету і честі лікарів? У нас багато кваліфікованих лікарів? Вони рятують життя і нашим воїнам!

Більше того, у ЗМІ та соціальних мережах з’являлася інформація, що працівники поліції на тривалий час заблокували діяльність медичного закладу, що спричинило відсутність своєчасної медичної допомоги пацієнтам лікарні.

Також ширилася інформація, що під час проведення слідчих дій пішли з життя двоє пацієнтів літнього віку, що перебували на лікуванні у цьому закладі!

Наразі необхідна додаткова перевірка причетності слідчих дій та їх засобів до даного інциденту.

Ситуація, створена співробітниками Департаменту стратегічних розслідувань та Головного слідчого управління Національно поліції України, на думку багатьох, хто коментував цю ситуацію, може містити елементи перевищення службових повноважень. Отож, тут варто ще багато розбиратися відповідним компетентним органам! Адже винні, яких буде виявлено за законом, мають нести відповідальність за таку діяльність, за свавілля!

Додамо й коментар адвоката Дмитра Вернидуба, який був розміщений, зокрема, в соціальних мережах міської ради:

«Проводились слідчі дії, а саме обшук приміщень лікарні в рамках кримінального провадження, внесеного у травні 2023 року до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Слідчі дії проводяться Головним слідчим управлінням Національної поліції України. В межах кримінального провадження проводилася перевірка цільовоговикористання коштів щодо фінансових витрат на боротьбу з COVID-19. На разі - слідчі дії тривають, опрацьовується значний масив документів,після завершення слідчих дій будуть надані відповідні коментарі».

Житомирський міський голова Сергій Сухомлин також прокоментував обшуки в лікарні №2, підтвердивши, що вони пов’язані з лікуванням хворих на коронавірус.

Коментар журналістам Сухомлин дав після позачергової сесії міської ради 11 серпня (ред. коментар для сайту zhitomir.info).

«Я не можу коментувати, бо йде слідство, але те, що мене як людину і як мера вразило – кількість зброї, з якою правоохоронці прийшли на територію лікарні. Вчора ввечері і сьогодні зранку спілкувався з директором підприємства (КП «Лікарня №2 ім. В.П. Павлусенка): по матеріалах справи – це про COVID кілька років тому, перевіряють кількість хворих, які лікувалися від коронавірусу, дані які передавалися на НСЗУ.

Перевіряється, фактично, документація, справи. Для цього потрібно приходити зі зброєю? Чи лікарні неготові були дати документи для перевірки? Я хочу, щоб ця справа йшла максимально прозоро, щоб максимальну кількість інформації надавали і органи поліції, і лікарня, будемо розбиратися, а поки що ніякої інформації немає», - сказав Сергій Сухомлин.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW