Як зараз виглядає вщент зруйнований Бахмут, - ВІДЕО



У Бахмуті вже місяцями точиться найтриваліша і найкривавіша битва війни в Україні. Американське видання The New York Times опублікувало знятий за допомогою безпілотника відеоматеріал, на якому задокументовані руйнування у спорожнілому після місяців війни Бахмуті Донецької області.

Про це повідомляє "Українська правда" з посиланням на NYT.

Кадри, зроблені 19 травня за допомогою безпілотника, зафіксували обпалені будівлі, зруйновані школи та вкриті вирвами парки, де колись було мирне місто. Бахмут знищений, констатує видання.

"Росіяни проголошують перемогу в цій битві. Українці, які завойовують околиці, кажуть, що загибель міста – це не кінець кампанії з вигнання росіян з руїн, а лише ще один етап у катастрофічній війні.

Однак поняття "переможця" кидає виклик тому, що так явно втрачено – багато життів і будинків у колись мирному місті, відомому своїми соляними шахтами та ігристим вином, здебільшого перетворилися на попіл…

У місті, наповненому смертю та руйнуваннями, ознаки життя є винятком", - цитує "Українська правда" американське видання.

Нагадаємо, 20 травня ватажок ПВК Вагнера Євген Пригожин заявив про повне захоплення його бойовиками Бахмута Донецької області. У ЗСУ та Міноборони України спростували цю інформацію та заявили, що бої у місті тривають.

21 травня заступниця міністра оборони Ганна Маляр повідомила, що українські військові взяли Бахмут у напівоточення, продовжуючи зберігати контроль над частиною міста.

Командувач Сухопутних військ ЗСУ Олександр Сирський також заявив, що Сили оборони контролюють незначну частину Бахмута, просуваються по флангах і наближаються до тактичного оточення міста.

ЧИТАЙТЕ нас в Телеграм-каналі Маріуполь 0629

НАДСИЛАЙТЕ свої повідомлення в Телеграм-бот 0629

ОБГОВОРЮЙТЕ новини в нашій групі Фейсбук - Маріуполь Місто-герой

ДИВІТЬСЯ нас на YouTube



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW