СБУ повідомила про підозру прокремлівському тіктокеру, який влаштовував провокації у Києво-Печерській лаврі



Служба безпеки нейтралізувала у Києві підривну діяльність ще одного проросійського блогера, який поширював наративи кремля.

Зловмисником виявився 46-річний мешканець столиці. На власній сторінці у соцмережі TikTok він розміщував дописи, в яких заперечував збройну агресію рф і дискредитував військово-політичне керівництво України, 

Також фігурант брав активну участь у провокаціях на території Києво-Печерської лаври наприкінці березня і на початку квітня поточного року.

Тоді він публічно підбурював людей чинити спротив законним діям представників влади та правоохоронців.

Крім того, він безпідставно звинувачував українських захисників у розв’язанні війни.

Зазначається, що під час обшуку за адресою проживання зловмисника виявлено комп’ютерну техніку та мобільний телефон з доказами незаконної діяльності.

Наразі слідчі Служби безпеки повідомили фігуранту про підозру за ч. 1 ст. 436-2 Кримінального кодексу України (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії рф проти України, глорифікація її учасників). Вирішується питання щодо обрання йому запобіжного заходу, - йдеться в повідомленні.

Триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину.

Раніше ми розповідали, що під суд піде злочинне угрупування, яке пограбувало одне із київських поштових відділень Держспецзв’язку на майже 70 млн гривень.

44.ua у Телеграмі: термінові, актуальні, перевірені новини столиці та України для тих, хто цінує свій час. Приєднуйтеся до нашої спільноти



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW