10 днів до можливої катастрофи: Запорізька АЕС перейшла в режим блекауту



Уранці 22 травня, о 5:26, тимчасово окупована Запорізька АЕС була повністю знеструмлена та перейшла в режим блекауту. Повідомляється, що саме в цей час була відключена високовольтна лінія передач Дніпровська 750кВ, яка була останнім джерелом живлення АЕС. Таку інформацію повідомили в "Енергоатомі".

Що сталось

Унаслідок того, що Запорізька АЕС втратила останнє зовнішнє джерело живлення, яке використовувалось для забезпечення потреб станції, АЕС була вимушена перейти на роботу генераторів.

Після втрати зовнішнього живлення, яке життєво необхідне для забезпечення роботи насосів охолодження ядерного матеріалу енергоблоків, в автоматичному режимі ввімкнулись всі дизель-генератори АЕС, запасу палива вистачить на десять діб. Зворотний відлік розпочався. У разі неможливості поновлення зовнішнього живлення станції протягом цього часу може статись аварія з радіаційними наслідками для всього світу, - йдеться у повідомленні "Енергоатому".

Там нагадали, що міжнародна спільнота має докласти усіх зусиль, аби вивести з території Запорізької атомної електростанції російські терористичні угрупування та передати контроль над станцією українському "Енергоатому". Адже під питанням наразі ядерна, радіаційна і фізична безпека об'єкта.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW