На сцені театру покажуть психологічну комедію відомого французького драматурга



Віктор Попов: «Головна «родзинка» будь-якої вистави – це гарні артисти, а у «Вечері дурнів» грають дійсно гарні актори».

26 травня о 18:00 на Основній сцені театру ім. Лесі Українки глядачам покажуть психологічну комедію положень відомого французького драматурга і кінорежисера Франсіса Вебера, відомого в першу чергу як режисер комедій «Іграшка», «Татусі», «Невдахи» за участю П’єра Рішара.

За сюжетом забезпечений і солідний книговидавець П'єр Брошан разом з друзями влаштовує щосереди вечерю, мета якої полягає в тому, щоб привести з собою дурня і розговорити його. Перемагає той, чий дурень виявляється «найкращим».

Одного разу П'єра зустрічає ідеального на його думку кандидата на роль «дурня» - Франсуа Піньйона, який служить у податковому департаменті. Проте через раптовий напад радикуліту П'єр вимушений скасувати вечерю з друзями. Але зустріч із Франсуа скасувати йому не вдається. Той у зазначений час з’являєтьсяна порозі будинку Брошана і приносить із собою цілий оберемок катастроф, негараздів та несподіванок, які перевертають життя П'єра.

- На відміну від більшості інших французьких комедій, у цій п'єсі є глибокий зміст і порушується тема, яка актуальна у будь-які часи – ставлення до інших людей. Як ти ставишся до людей, так і вони відноситимуться до тебе. Про це «принцип бумерангу» не можна забувати і про нього постійно потрібно нагадувати людям, - говорить режисер-постановник вистави «Вечеря дурнів», заслужений діяч мистецтв України Віктор Попов.

А ще у цій постановці застосовується оригінальний прийом – «кіно в театрі», коли частина акторів знаходиться за лаштунками у спеціальній студії, з якої йде трансляція на екран, розташований на сцені. Вони працюють перед камерою, і глядачі у залі бачать перед собою їх на екрані, як у кіно.

- Зазвичай у подібних сценічних рішеннях використовується запис, - каже Віктор Попов. - Але ж у нас це жива робота акторів перед камерою, які ведуть реальний діалог зі своїми співрозмовниками. Крім того, у нас у фіналі вистави хтось із глядачів сам опиняється у кіно. Це завжди «спрацьовує дуже добре. Проте головна «родзинка» будь-якої вистави – це гарні артисти. А артисти у виставі «Вечеря дурнів» справді гарні. Розподіл по ролях був миттєвим, а на головну роль відразу був запропонований Олександр Тарханов. І дійсно, саме в ролі Франсуа Піньйона комічний дар Олександра розкривається особливо яскраво.

Подивитись виставу «Вечеря дурнів», оцінити гру її акторів і навіть потрапити у справжнє кіно ви зможете вже 26 травня.

Отримати довідки й замовити квитки можна за телефоном тел.: (067) 638-14-09



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW