В Україні запущено чат-бот про безоплатні послуги для вагітних жінок “Буду мамою”



Розроблено спеціалізований сервіс для вагітних жінок на основі відкритих даних. У ньому є покроковий алгоритм стосовно супроводу вагітності, медичної допомоги при пологах, неонатальних послуг.

Жінки, які планують стати матерями, у цьому чат-боті знайдуть всю необхідну інформацію про гарантовані державою послуги та свої права.

Про це повідомило Міністерство цифрової інформації України.

Нашою метою є допомагати українцям у безоплатному лікуванні. Новий проект чат-бот “Буду мамою” є на основі відкритих даних. Він буде хорошим електронним помічником для вагітних жінок. Проект “Буду мамою” дасть можливість дізнатись про своє право на безоплатну медичну допомогу, ведення вагітності та пологів, допоможе вибрати найкращий медичний заклад, надасть інформацію про медичну реформу, де майбутня матуся та маленькі українці перебувають на першому місці, - говорить Наталія Гуран - голова ГО “Ліки Контроль”.

В межах програми медичних гарантій, допомога при пологах та супровід вагітності є пріоритетними послугами, які сплачує держава. Медичні послуги під час пологів, прийом у лікаря в жіночій консультації, обстеження та перелік аналізів протягом вагітності повинні для пацієнтіок бути безкоштовними. Проте, не всі майбутні мами знають про свої права та можливості. Вагітній жінці слід лише вказати тиждень вагітності у чат-боті для того, щоб отримати перелік необхідних аналізів та обстежень у потрібному терміну вагітності. Також одразу можна знайти найближчий пологовий будинок, або жіночу консультацію, де такі послуги є цілком безкоштовними та не залежать від місця фактичного проживання чи реєстрації вагітної.

Війною, яка триває в Україні. може бути спричинена демографічна криза, і це серйозно загрожує майбутньому нашої країни. Тому, на даний час дуже важливим кроком є підтримка майбутніх мам. Чат-бот “Буду мамою” створено на основі відкритих медичних даних у співпраці з лікарями. Для майбутніх матусь, він є незамінним помічником при вагітності, - розповів Михайло Корнєєв - керівник з розвитку сфери відкритих даних Міністерства цифрової трансформації України.

У розробці чат-бота брали участь акушери-гінекологи та представники громадських організацій. У ньому міститься інформація для захисту прав пацієнток на безкоштовні медичні послуги. Також є перелік “червоних прапорців” симптомів, які вказують на те, що необхідно терміново звернутися до лікаря, та містяться поради, як зібратися в пологовий будинок, тощо.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW