Як виявити, що за вами стежать через камеру смартфону: 3 головні ознаки та міри захисту



Програмні рішення постійно оновлюються і стають більш досконалими, при цьому дуже витончено використовуючи можливості смартфонів. Водночас ними вдало орудують шахраї, які можуть слідкувати за власниками гаджетів. Тому варто не забувати про заходи безпеки. Існує кілька способів визначити, чи стежать за вами через камеру смартфона.

Доступ до камери

Насамперед потрібно перевірити, чи є у додатках, що були завантажені на телефон, доступ до камери. Він може бути як у популярних додатків і месенджерів, так і у не найважливіших застосунках. Якщо доступ є, то його необхідно відключити, а надалі бути уважнішими під час завантажень, коли від додатків надходять запити на дозвіл до камери.

Акумулятор

Якщо камера постійно перебуває у включеному стані, це призведе до швидкої розрядки смартфона. Тому виявити стеження можна, перевіривши витрату енергії. Для цього потрібно в меню “Налаштування” вибрати пункт “Акумулятор” і подивитися, яке енергоспоживання у камери. Якщо на камеру витрачається багато енергії – підозри небезпідставні.

Трафік

Можна перевірити витрату трафіку, адже безперервна трансляція відео з камери може досить швидко вичерпати встановлений ліміт. Щоб додатково себе убезпечити, в налаштуваннях камери слід обмежити для неї мережеві підключення.

Чохол із захистом камери

Ті, кого дуже хвилює питання можливого стеження через камеру, можуть купити для свого пристрою спеціальний чохол зі шторкою для камери, яка, крім цього, вбереже об'єктив від подряпин.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW