Україні потрібно більше часу для початку контрнаступу, – Зеленський



Президент України Володимир Зеленський заявив, що Україні потрібно більше часу для початку довгоочікуваного контрнаступу проти РФ, оскільки Збройні сили ще потребують допомоги Заходу.

Про це президент заявив в інтерв’ю ВВС.

“З тим, що ми маємо, ми можемо йти вперед і бути успішними. Але ми втратили б багато людей. Я вважаю, що це неприйнятно. Тож нам потрібно почекати. Нам ще потрібно трохи часу”, – сказав Зеленський.

За його словами, українська армія все ще потребує “деяких речей”, зокрема бронетехніки, яка “надходить партіями”. Однак українські військові будуть наступати, щоб уникнути ризиків “замороженого конфлікту”, на який розраховує Росія.

Президент наголосив, що ніхто “не може тиснути на Україну, щоб вона здала території. Чому будь-яка країна світу повинна віддавати Путіну свою територію?”.

За словами Зеленського, західні санкції вплинули на оборонну промисловість Росії: наразі РФ відчуває брак ракет і артилерії.

“У них все ще є багато (озброєння – ред.) на складах, але… ми вже бачимо, що вони зменшили обстріли за день у деяких районах”, – додав він.

При цьому, як зазначив глава держави, Росія знайшла способи обійти деякі обмеження, тому країнам необхідно націлюватися на тих, хто допомагає РФ обійти санкції.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW