У Миколаєві затримали навідника. Саме з його "допомогою" російський агресор вдарив по багатоквартирному будинку, - ФОТО



У Миколаєві затримано чоловіка, який наводив ворожий вогонь по місту та співпрацював з російським агресором. Саме через нього був нанесений удар по багатоквартирному будинку, де загинули цивільні.

У прокуратурі пишуть, що вперше повідомлено про підозру громадянину України - мешканцю міста Миколаєва, у пособництві у вчиненні порушень законів та звичаїв війни, поєднаних з умисним вбивством, вчинене за попередньою змовою групою осіб (ч. 5 ст. 27, ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 438 КК Украі‌ни).

За даними слідства, підозрюваний потрапив у поле зору ворога на одному із проросійських Телеграм-каналів, де регулярно виправдовував російську збройну агресію проти України.

За грошову винагороду він «зливав» російським загарбникам координати можливих місць розташування підрозділів ЗСУ, сил оборони, віи‌ськовоі‌ техніки, оборонних укріплень, цивільних об’єктів на території  Миколаєва з метою їх ураження. 

Так, в середині жовтня 2022 року ворог здійснив ракетний обстріл  Миколаєва по координатам, які надав зловмисник. 

Внаслідок обстрілу російська ракета влучила в житлову багатоповерхівку, поруч якої була надана відмітка пособника та внаслідок влучання по цивільній будівлі загинули цивільні особи. 

Нагадаємо, що 13 жовтня російський агресор вдарив по багатоквартирному будинку у Миколаєві. Внаслідок чого, зруйновано останні поверхи, також були загиблі, серед яких підліток.

У Миколаєві затримали навідника. Саме з його "допомогою" російський агресор вдарив по багатоквартирному будинку, - ФОТО , фото-3

Крім того, зловмисник фіксував та передавав представникам рф результати їх влучань. 

Під час обшуку у нього виявлено мобільний телефон, який він використовував для комунікації з окупантами. Підозрюваний перебуває під вартою.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW