Міносвіти пропонує проводити ДПА з елементами ЗНО для учнів 4-х і 9-х класів



Міністерство освіти і науки та Український центр оцінювання якості освіти (УЦОЯО) пропонують підтримати та розвивати систему діагностики освітніх здобутків, навичок і навчальних втрат за допомогою національних стандартизованих тестувань на різних рівнях загальної середньої освіти.

Про це йдеться в пропозиціях Міносвіти та УЦОЯО до слухань, що відбудуться в парламентському комітеті з питань освіти, науки та інновацій і будуть присвячені темі освітніх втрат українських школярів, пише Освіта.юа.

Зокрема, Український центр оцінювання якості освіти пропонує розробити модель державної підсумкової атестації учнів 4 і 9 класів з використанням елементів ЗНО – зовнішнього незалежного оцінювання.

Як зазначено в пропозиціях, проведення ДПА – державної підсумкової атестації – в такому форматі дозволить створити стандартизовану систему збирання даних про навчальні досягнення всіх здобувачів освіти.

Також в УЦОЯО пропонують забезпечити продовження участі України в міжнародному дослідженні якості освіти PISA, розглянути питання приєднання України до міжнародного порівняльного дослідження прогресу в математичній та природничій грамотності TIMSS, а також приєднання України до міжнародного порівняльного дослідження читацької грамотності PIRLS.

Своєю чергою у Міністерстві освіти і науки наголошують на важливості забезпечення підтримки проведення започаткованих на сьогодні моніторингових досліджень загальнодержавного та регіонального рівнів й участі України в міжнародних порівняльних дослідженнях якості освіти (PISA, TIMSS, PIRLS).

«У цьому контексті необхідно розвивати систему діагностики освітніх здобутків, навичок та навчальних втрат за допомогою національних стандартизованих тестувань на різних рівнях загальної середньої освіти», – наголошують у МОН.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW