На Миколаївщині через суд вимагають повернути у держвласність ліс вартістю понад 300 мільйонів



На Миколаївщині Первомайська окружна прокуратура через суд відновлює права держави на землі лісового фонду вартістю понад 300 мільйонів гривень.

Як повідомляє Миколаївська обласна прокуратура, раніше Держгеокадастр при формуванні ділянок сільськогосподарського призначення, без згоди Кабінету Міністрів України, незаконно включив до їх складу землі лісового фонду, які перебувають у постійному користуванні державного підприємства «Ліси України». Внаслідок цих незаконних дій, особливо цінні землі лісового фонду загальною площею вибули з постійного користування спеціалізованого державного підприємства та, всупереч прямої заборону на їх вилучення з державної власності, передані у комунальну власність під виглядом земель сільськогосподарського призначення.

Однією з передумов зазначених порушень є невжиття органами лісового господарства та державними адміністраціями заходів до оформлення актуальних правовстановлюючих документів на лісові землі та встановлення їх меж в натурі (на місцевості).

Слід зазначити, що загальна лісистість області складає лише 4,17%. Отже питання збереження та відтворення лісів, як природних комплексів, є актуальним як для області, так і держави в цілому.

Первомайською окружною прокуратурою до Господарського суду Миколаївської області заявлено позов в інтересах держави в особі Миколаївської облдержадміністрації до Головного управління Держгеокадастру у Миколаївській області щодо повернення державі земель лісового фонду площею 33 га вартістю понад 300 млн грн. Наразі, господарським судом Миколаївської області прийнято позов прокурора до розгляду та відкрито провадження у справі.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що у Миколаївській області прокуратура стягнула орендні плати у фермерів, які користувалися землею та не платили за неї



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW