Кому не заплатять: названо основні причини відмови у виплаті субсидій



Громадяни України, які не мають можливості оплатити комунальні послуги в повному обсязі, мають право на отримання субсидій. Їх нараховують не тільки в опалювальний, а й у літній сезон. Відмовити можуть через невідповідність критеріям.

Загалом таких причин вісім:

1. Якщо особа, яка раніше отримувала субсидію, не повернула на вимогу уповноваженого органу кошти після перерахунку.

2. Якщо на початок періоду, за який рахують доходи для призначення субсидії, у квартирі проживають особи віком від 18 років, які отримували середньомісячний дохід, менший за мінімальну зарплату, і водночас не сплачували обов'язковий страховий внесок.

3) Якщо до дня звернення за субсидією у громадянина є інформація про заборгованість з оплати комунальних послуг більш ніж за 3 місяці, і ця сума перевищує 40 неоподатковуваних податком мінімумів.

4. Якщо хтось і членів сім'ї за період 12 місяців здійснював покупку на суму, що перевищує 50 тис. гривень. Винятком можуть бути випадки, коли особа купила квартиру і впродовж півроку після продажу квартири, це житло було єдиним житловим приміщенням, яке їй належало.

5. Якщо особа на момент звернення за субсидією має депозитний вклад на суму понад 100 тис. гривень.

6. Якщо в особи у власності є автомобіль не старший за 5 років, або є більше одного транспортного засобу не старший за 15 років (крім причепів і мопедів).

7. Якщо площа квартири понад 130 кв. метрів, а будинку - понад 230 метрів (не стосується житла багатодітних сімей та дитячих будинків сімейного типу).

8. Якщо у власності в особи більше одного житлового приміщення.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW