Як користування інтернетом знижує ризик деменції та склерозу: неочікувані результати дослідження



Мозок, аби бути в тонусі, так само як і м'язи, потребує постійних тренувань. Але з віком люди, зазвичай, знижують рівень свого розумового навантаження. Аби уникнути хвороб, пов'язаних з погіршенням пам'яті, медики радять не втомлюватись стимулювати свій розум. Це можна робити за допомогою читання, кросвордів, розв'язування задач і, як виявилось, інтернет-серфінгу.

Як інтернет може допомогти уникнути хвороб

У Нью-Йоркському університеті науковці протягом 8 років досліджували когнітивне здоров'я літніх людей. У ньому взяли участь більш ніж 18 тисяч людей, яким виповнилось 50 років. Про це розповіли в журналі Medical News Today.

Як з'ясувалось, ті люди, які на постійній основі користувались інтернет-мережею, на 43% мали менший ризик розвитку деменції, склерозу та інших хвороб, пов'язаних з погіршенням пам'яті.

Однак, як зазначили науковці, корисним інтернет є тільки у тому випадку, якщо користуватись ним не більше 2 годин на день. Ті ж люди, хто не користувався ним узагалі або проводив там надто багато часу, мали більш високі ризики отримати когнітивні порушення.

Учені припускають, що пошук інформації в Інтернеті стимулює роботу нашого мозку, що, у свою чергу, захищає його клітини від пошкоджень.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW