росіяни обстріляли поліцейських, які евакуювали цивільних із Бахмута: є загибла



російські окупанти у п’ятницю, 5 травня, обстріляли поліцейських, які евакуювали з Бахмута Донецької області мирних жителів, загинула літня жінка.

Група з приблизно 20 цивільних ховалася від постійних російських обстрілів у підвалі будинку поруч із лінією фронту, у них закінчувалася їжа. До рятувальної операції долучилося керівництво поліції, ДСНС, ЗСУ та обласна військова адміністрація. Було створено евакуаційні групи з поліцейських підрозділу Білий Янгол, парамедиків і спецпризначенців, які забезпечували прикриття. Групи супроводжували патрульні.

Про це повідомляє Головне управління Нацполіції в Донецькій області.

«Дорога вкрай небезпечна, у цьому районі по нас працює все — арта, РСЗВ, міномети, ПТУРи. Тому обрали нічний час, щоб евакуювати людей із найменшим ризиком, а маршрут пропрацювали разом із ЗСУ», — розповів начальник обласної поліції Руслан Осипенко, який керував роботою правоохоронців на місці.

Військові евакуювали мешканців Бахмута на спецтранспорті та передали поліцейським, їх вивозили із зони бойових дій окремими групами. Вони змогли евакуювати лише п'ятьох людей, які в цей час перебували в укритті, місцезнаходження решти невідоме. Російські окупанти обстріляли екіпажі, вбивши жінку похилого віку на очах у сина, повідомили в поліції.

«У безпечне місце доставили чотирьох людей, які мешкали в цьому укритті щонайменше місяць. Їхні родини евакуювали перед цим. Практично в усіх зруйноване житло. Люди харчувалися із запасів, схудли. Наразі військова адміністрація забезпечує їм всю необхідну допомогу. Щодо загиблої жінки — буде визначено локацію, де син зможе її поховати», — сказав Осипенко.

Він також закликав мешканців Костянтинівки, Часового Яру, а також усіх населених пунктів поряд із гарячими точками евакуюватися.

Підписуйтеся на наші оновлення у Viber (новости Славянска)

Слідкуйте за нами в Instagram

Та телеграм: https://t.me/news6262



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW