Медична реформа вбиває історію Дитячої лікарні Святої Зінаїди у Сумах



Медична реформа вбиває історію Дитячої лікарні Святої Зінаїди у Сумах, фото-1

Допис про Дитячу лікарню Святої Зінаїди опублікувала Ольга Полякова на сторінці Суми - історія міста.

«7 травня 1889 році померла від дифтерії дочка Павла Харитоненка Зінаїда. Для родини Харитоненків це було великим горем, тому батько вирішує побудувати в її честь дитячу лікарню. Слід додати, що лікарню хотів побудувати ще Іван Герасимович Харитоненко (1820–1891), про що він прохав у своєму заповіті:

«По мірі сил і можливостей, якщо мені особисто не вдасться влаштувати, покладаю на мого сина: … влаштувати в м. Суми дитячу лікарню на двадцять ліжок з усіма зручностями і забезпечити капіталом в 30 тисяч рублів, вносячи такої в Сумську міську Думу»

У 1896 році Павло Іванович збудував приміщення лікарні, яка стала однією з перших дитячих лікарняних закладів Російській імперії. Хворих дітей лікували безкоштовно. У головному корпусі лікарні розміщувалися хворі «з внутрішніми та хірургічними хворобами». У другому корпусі лежали хворі на дифтерію та скарлатину.

Цей заклад був одним з найкращих в країні за оснащеністю та доглядом хворих, аж до Лютневої революції 1917 року.

В радянський період лікарня Св. Зінаїди була перейменована на районну лікарню.

Сьогодення.

Олександр Лисенко:

«Ліквідувати Сумську дитячу клінічну лікарню ім. Св. Зінаїди, шляхом приєднання до ЦМЛ. Залишити тільки педіатрію, всі інші функції передати в обласну дитячу»

В процесі медичної реформи і політичних шабашів вирішили дитячу лікарню доєднати під ЦМЛ і депутата від Батьківщини Валентину Домінас.

Вже нікого не цікавить історія сумського закладу, кількість пацієнтів, що обслуговується. До речі, їх кількість зростає навіть у роки війни. Обладнання і фахівці там взагалі унікальні на сьогодні.

Як гадаєте чи доцільні такі реформи?», - йдеться у дописі.

Медична реформа вбиває історію Дитячої лікарні Святої Зінаїди у Сумах, фото-2

Підписуйтесь на нас у соцмережах:

Telegram https://t.me/sumy0542

Instagram https://www.instagram.com/0542.ua/

Facebook https://www.facebook.com/0542inua



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW